Gratis dakinspectie en offerte

24/7 bereikbaar

10 jaar garantie

snel bij u aan huis

Daklekkage Eindhoven

Neem snel actie

Als je een daklekkage ontdekt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade aan je huis of eigendommen te voorkomen. Hier zijn de stappen die je kunt nemen bij een daklekkage:

 • Safety first: Zorg ervoor dat je veilig bent voordat je actie onderneemt. Als het dak lekt in een gebied waar elektrische apparaten of draden zijn, schakel dan de elektriciteit uit voordat je de lekkage probeert aan te pakken.
 • Plaats een emmer of bak: Plaats indien mogelijk een emmer of bak onder de plek waar het water door het dak komt om het water op te vangen en verdere schade aan de vloer of andere spullen te voorkomen.
 • Minimaliseer waterschade: Als er water door het plafond sijpelt, probeer dan zoveel mogelijk water op te vangen met handdoeken of dweilen om de waterschade te minimaliseren.
 • Bel snel onze dakdekker: Het is raadzaam om zo snel mogelijk een professionele dakdekker te bellen om de lekkage te inspecteren en te repareren. Zij hebben de expertise en ervaring om het probleem correct te identificeren en op te lossen.Inspecteer het dak: Als je veilig toegang hebt tot het dak, kun je proberen te achterhalen waar de lekkage vandaan komt. Let op beschadigde of ontbrekende dakbedekkingsmaterialen, scheuren, losse daknagels of andere mogelijke oorzaken van de lekkage.
 • Tijdelijke reparatie: Als je merkt dat de lekkage wordt veroorzaakt door een klein probleem, zoals een ontbrekende shingle of een scheur, kun je proberen een tijdelijke reparatie uit te voeren met dakafdichtingsmiddelen. Dit kan helpen om verdere schade te voorkomen totdat een professionele reparatie kan worden uitgevoerd.
 • Documenteer de schade: Maak foto’s van de lekkage en eventuele waterschade voor je verzekeringsclaim, mocht dat nodig zijn.

GRATIS ADVIESGESPREK

Vraag direct gratis advies aan van onze ervaren dakdekker Eindhoven. Bel direct 06 1695 8824 of vul ons contactformulier in.


Daklekkage Eindhoven helpt bij lekkage aan uw dak

Het is van cruciaal belang om een daklekkage serieus te nemen en snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Het inhuren van onze professionele dakdekker is meestal de beste en veiligste optie om het probleem snel en adequaat aan te pakken.

Daklekkage Eindhoven

Het oplossen van een daklekkage kan variëren afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de lekkage. Hier zijn de algemene stappen die je kunt nemen om een daklekkage op te lossen:

 • Identificeer allereerst de bron van de lekkage: Inspecteer zo goed mogelijk het dak om de exacte locatie van de lekkage te vinden. 
 • Voer tijdelijke reparaties uit: Als je de bron van de lekkage hebt gevonden en het veilig is om het dak op te gaan, kun je tijdelijke reparaties uitvoeren om verdere schade te voorkomen.
 • Inspecteer dakgoten en afvoerpijpen: Zorg ervoor dat dakgoten vrij zijn van verstoppingen en dat afvoerpijpen goed werken want vaak is dit een oorzaak van wateroverlast /  daklekkage. Dus verwijder bladeren, takken en ander vuil dat de afvoer kan blokkeren en wateroverlast kan veroorzaken.
 • Overweeg professionele hulp: Als de lekkage ernstig is of als je niet zeker bent van de juiste aanpak, is het verstandig om een professionele dakdekker in te schakelen. Dekkers Dakbedekking helpt snel. Wij hebben de kennis, ervaring en gereedschappen om daklekkages effectief op te sporen en te repareren.
 • Voorkom toekomstige lekkages: Voer regelmatig dakonderhoud uit, inclusief inspecties, reiniging van dakgoten om de levensduur van je dak te verlengen en lekkages te voorkomen.

Het oplossen van een daklekkage vereist geduld, zorgvuldigheid en soms professionele hulp om ervoor te zorgen dat het probleem volledig wordt opgelost en verdere schade wordt voorkomen.

Daklekkage Eindhoven
Daklekkage Eindhoven

Voorkom een daklekkage Eindhoven door goed dakonderhoud aan uw pannendak

Het regelmatig dakonderhoud van een pannendak is essentieel om de levensduur van het dak te verlengen en problemen zoals lekkages, scheuren of beschadigingen te voorkomen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een pannendak te onderhouden:

Regelmatige inspectie: Voer regelmatig visuele inspecties uit van het dakoppervlak. Let op eventuele beschadigde of ontbrekende dakpannen, scheuren, losse daknagels of andere tekenen van slijtage.

Reiniging: Houd het dak vrij van vuil, bladeren, takken en ander puin dat zich kan ophopen op het dakoppervlak en in de dakgoten. Verwijder regelmatig vuil om verstoppingen te voorkomen en de waterafvoer te verbeteren.

Dakgoten en afvoerpijpen: Controleer regelmatig de dakgoten en afvoerpijpen op verstoppingen en zorg ervoor dat ze vrij zijn van vuil en puin. Verstopte goten kunnen leiden tot wateroverlast en schade aan het dak en de fundering van het huis.

Reparaties uitvoeren: Zodra je beschadigingen of problemen opmerkt tijdens de inspectie, neem dan direct maatregelen om ze te (laten) repareren door onze dakdekker. Vervang beschadigde dakpannen, repareer scheuren of losse daknagels en herstel de afdichting rond doorvoeren zoals schoorstenen en dakramen.

Mos- en algenbestrijding: Als je mos- of algenvorming op het dakoppervlak opmerkt, overweeg dan om het te verwijderen om verdere schade te voorkomen. Er zijn verschillende commerciële reinigingsproducten beschikbaar, maar je kunt ook een oplossing van water en bleekmiddel gebruiken om het mos en de algen te doden. Wees voorzichtig en volg de instructies op de verpakking om schade aan het dak te voorkomen.

Professioneel dakonderhoud: Overweeg om periodiek een professionele dakdekker in te schakelen voor een grondige inspectie en onderhoud van het dak. Ze hebben de expertise en ervaring om eventuele problemen op te sporen en te verhelpen voordat ze ernstiger worden.

Door regelmatig dakonderhoud uit te voeren aan je pannendak, kun je de levensduur ervan verlengen en de kans op lekkages en andere problemen verminderen.

Voorkom een daklekkage Eindhoven door goed dakonderhoud aan uw bitumen plat dak

Het onderhouden van een bitumen plat dak is cruciaal om de levensduur ervan te verlengen en problemen zoals lekkages en scheuren te voorkomen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een bitumen plat dak te onderhouden:

Regelmatige inspectie: Voer regelmatig visuele dakinspecties uit van het bitumen plat dak. Controleer op tekenen van schade zoals scheuren, blaren, losse naden, of gebieden met verzakkingen.

Reiniging: Houd het dakoppervlak vrij van vuil, bladeren, takken, en ander puin dat zich kan ophopen. Verwijder regelmatig vuil om verstoppingen te voorkomen en de afvoer te verbeteren.

Controleer dakranden en opstanden: Controleer de dakranden en opstanden rondom het dakoppervlak op eventuele beschadigingen of losse materialen. Zorg ervoor dat ze stevig zijn bevestigd om te voorkomen dat water onder het dak kan komen.

Reparaties uitvoeren: Zodra je schade of problemen opmerkt tijdens de dakinspectie, neem dan direct maatregelen om ze te laten repareren. Dekkers Dakbedekking repareert snel kleine scheuren, blaren, of losse naden.

Behandel blazen en blaren: Als je blazen of blaren op het dakoppervlak ziet, overweeg dan om ze te laten behandelen.

Mos- en algenbestrijding: Als je mos- of algenvorming op het dakoppervlak opmerkt, verwijder dit dan om verdere schade te voorkomen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om mos en algen voorzichtig te verwijderen.

Professioneel onderhoud: Overweeg om periodiek onze professionele dakdekker in te schakelen voor een grondige dakinspectie en dakonderhoud van het bitumen platte dak. Wij hebben de expertise en ervaring om eventuele problemen op te sporen en te verhelpen voordat ze ernstiger worden.

Door regelmatig dakonderhoud uit te voeren aan je bitumen plat dak, kun je de levensduur ervan verlengen en de kans op lekkages en andere problemen verminderen.

Daklekkage Eindhoven
Scroll naar boven